Matvandring
Sön 27 okt, 10:00-14:00
Hovdala Naturområde
Samling: 10:00, Parkeringen till HovslinganKarta
Välkommen till en matvandring i vår vackra höstskog på Hovdala söndagen den 27 oktober.
Samlingsplats med start och mål är Hovslingan. Tid för samling 10:00. Beräknad avslutning 14:00.
Tanken är att vi först går en liten runda, ca 4-6 km, som Jan leder och ser om vi kan hitta något ätbart i naturen.
Därefter kommer vi tillbaka till startpunkten, delar in oss i grupper och lagar mat tillsammans.
Jag (Annica H-B) kommer att ta med allt som krävs för själva matlagningen (råvaror och lite utrustning) oavsett om vi hittar fynd i skogen eller inte.
Rätterna kommer att vara laktosfria, men inte glutenfria. Det blir både kött-, fisk- och vegetariska rätter.
Vi kommer att använda oss av stormkök och öppen eld.
Att ta med sig /personlig utrustning:
Egen liten matsäck (typ macka och dryck)
Mugg/kåsa
1 flat tallrik, 1 djup tallrik
Sked, gaffel, matkniv
Dolk eller kökskniv
Skalkniv eller svampkniv
Papperspåse
Diskhandduk
Kamera/mobiltelefon
Anmälan:
Evenemanget kommer att läggas ut på FB och skickas ut via mail. Anmäl gärna om ni vill komma antingen direkt i evenemanget eller via ett sms till mig (Annica) på 0703-22 91 90.
Det är så mycket enklare att planera mat om jag vet hur många vi blir. Räkna med att det vi lagar blir smakportioner av varje rätt och varje matgrupp gör 2-3 rätter.
Hälsningar Annica Hansson Borg
Samlingsplats med start och mål är Hovslingan. Tid för samling 10:00. Beräknad avslutning 14:00.
Tanken är att vi först går en liten runda, ca 4-6 km, som Jan leder och ser om vi kan hitta något ätbart i naturen.
Därefter kommer vi tillbaka till startpunkten, delar in oss i grupper och lagar mat tillsammans.
Jag (Annica H-B) kommer att ta med allt som krävs för själva matlagningen (råvaror och lite utrustning) oavsett om vi hittar fynd i skogen eller inte.
Rätterna kommer att vara laktosfria, men inte glutenfria. Det blir både kött-, fisk- och vegetariska rätter.
Vi kommer att använda oss av stormkök och öppen eld.
Att ta med sig /personlig utrustning:
Egen liten matsäck (typ macka och dryck)
Mugg/kåsa
1 flat tallrik, 1 djup tallrik
Sked, gaffel, matkniv
Dolk eller kökskniv
Skalkniv eller svampkniv
Papperspåse
Diskhandduk
Kamera/mobiltelefon
Anmälan:
Evenemanget kommer att läggas ut på FB och skickas ut via mail. Anmäl gärna om ni vill komma antingen direkt i evenemanget eller via ett sms till mig (Annica) på 0703-22 91 90.
Det är så mycket enklare att planera mat om jag vet hur många vi blir. Räkna med att det vi lagar blir smakportioner av varje rätt och varje matgrupp gör 2-3 rätter.
Hälsningar Annica Hansson Borg
Anmälan är öppen för alla i Hässleholm Hovdala Vandrarförening.
Logga in här